MOT vender tilbake til røttene!

MOT Norge blir offisiell samfunnspartner for Ski-VM 2025 i Trondheim.

Vi er stolte av å offentliggjøre at MOT blir offisiell samfunnspartner for Ski-VM 2025 i Trondheim, for å styrke arbeidet med å utvikle robuste og inkluderende ungdommer. Denne avtalen markerer et viktig samarbeid mellom to aktører som deler felles verdier knyttet til mot, mestring og fellesskap.

Historien mellom MOT og ski-VM i Trondheim strekker seg tilbake til 1997 da MOT ble stiftet nettopp i Granåsen. MOT ble stiftet som et svar på samfunnsutfordringer som mobbing, utenforskap, vold og rus, og hadde sitt utspring fra kalenderprosjektet “Norske toppidrettsutøvere mot narkotika”. Gjennom årene har MOT jobbet utrettelig for å styrke unges mot til å leve, bry seg og si nei, både lokalt og nasjonalt. Nå, nesten 30 år senere, er vi stolte av å returnere til Granåsen for å stå sammen med Ski-VM 2025.  

– MOT er en av Norges viktigste aktører innen ungdomsarbeid og ble grunnlagt gjennom idretten og Ski-VM i 1997. Vi er stolt over å videreføre dette viktige arbeidet, som passer godt med våre verdier inkluderende, fremtidsrettet og handlekraftig, sier Haakon Jensen, markedssjef i Ski-VM i Trondheim 2025.

Han mener at samarbeidet med MOT vil bidra til å gjøre Ski-VM mer bærekraftig, samtidig som MOTs fokus på inkludering og ungdom vil være til stor gjensidig nytte.

- Vår visjon er å skape tidenes mest bærekraftige Ski-VM, og et tiltak er å bidra med oppmerksomhet og en arena til aktører som gjør noe godt for samfunnet. MOT passer denne profilen veldig godt med det gode arbeidet som gjøres hver eneste dag, med fokus på menneskemøter og inkludering. I tillegg når MOT ut til ungdom i hele Norge, en målgruppe som kan være vanskelig å nå. Både MOT og Ski-VM vil ha svært god nytte av hverandre, og jeg gleder meg til samarbeidet med Gunvor og gjengen!

MINST LIKE VIKTIG SOM I 1997

Siden oppstarten i Granåsen i 1997 har MOT vokst seg til å bli en av Norges viktigste aktører innen ungdomsarbeid, med forebyggende og helsefremmende programmer som styrker unges robusthet og evne til å inkludere alle. I dag er MOT etablert på rundt 300 skoler over hele Norge, og når ut til 70 000 ungdommer hvert år. MOTs styreleder Rune Bratseth gleder seg over at MOT nok en gang skal være en del av et ski-VM i Trondheim.

- Det å være med på Ski-VM i 1997 var utrolig viktig for MOT, fordi det ga oss en unik arena og mulighet til å fortelle om hva vi ønsket med MOT; å styrke ungdoms mot og gjøre de mer robuste i møte med livets utfordringer. Nå, i 2025, er det minst like viktig. Verden har forandret seg, og unge møter nye utfordringer som gjør MOT mer relevant enn noen gang. Å få være samfunnspartner med Ski-VM igjen gir oss muligheten til å nå ut til enda flere unge med vårt budskap. sier styreleder i MOT, Rune Bratseth, som også var en av de fire toppidrettsutøverne som stiftet MOT 1997.

Samarbeidet er allerede i gang med kickstart på Ung Frivillig-prosjektet.
TRYGGE OG INKLUDERENDE ARENAER

Samarbeidet vil blant annet inkludere MOTs bidrag til prosjektet Ung Frivillig og VM-organisasjonen, hvor vi implementerer våre verktøy, verdier og fokus på kulturbygging. I tillegg vil MOT bistå Ski-VM med å nå ut til ungdom og sikre at ansatte og frivillige fungerer som gode verter for Ski-VM, Trondheim og Norge.

- Gjennom partnerskapet med Ski-VM ønsker vi å bruke idrettens kraft til å inspirere og bygge opp unge mennesker. Vi er stolte av vår idrettsopprinnelse fra 1997 og ser verdien av å benytte både idrettsutøvere og idrettens tankesett for å fremme sosial bærekraft. Vi gleder oss til å bidra til at Ski-VM i Trondheim blir et arrangement som ikke bare handler om sport, men også om å feire fellesskap. Dette partnerskapet er et viktig steg mot å skape tryggere og mer inkluderende arenaer for både unge og voksne, og det vil være en stor anledning til å fremme positiv utvikling for samfunnet, sier næringslivsansvarlig i MOT, Gunvor Østgaard.

ALLEREDE I GANG

Ung Frivillig-prosjektet er allerede hatt sin første samling, og prosjektleder Ingeborg Dokken Kristiansen synes oppstarten med samarbeidet har vært veldig bra. I dette prosjektet er det nærmere 60 unge talenter som skal bygge et trygt og inkluderende felleskap.

- MOT, med Gunvor Østgaard og Rune Olsen, kickstartet samarbeidet på første samling med Ung Frivillig, hvor de kjørte bli-kjent aktiviteter med en jevn fordeling av å implementere takhøyde, latter, viktige budskap og utfordringer. Organisasjon har mye kompetanse og erfaring innenfor temaer som er aktuelle for Ung Frivillig. Fremover skal vi dra god nytte av hverandre, og jeg gleder meg til det videre samarbeidet.

MOT Norge ser frem til å nok en gang være synlige sammen med Ski-VM i Trondheim.

Ved å klikke på "Tillat alle cookies" aksepterer du lagring av cookies på din enhet med det formål å forbedre nettstedets navigasjon, analysere bruk av nettstedet og bidra til vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.